Polonya, İtalya, Yunanistan’da eğitim gören öğrenciler Erasmus Plus projesi kapsamında Silivri’ye geldi. Yabancı öğrencilere, Galatasaray Lisesi Permakültür Kulübü üyesi öğrenciler eşlik etti. Öğrenciler “iklim değişikliği ve bunun yarattığı neticeler” konusunda Permakültür Eğitmeni Melike Müezzinoğlu’ndan bilgi aldılar.

Geçtiğimiz günlerde Erasmus Plus projesi kapsamında Galatasaray Lisesi Permakültür Kulübü üyesi öğrencilerle birlikte Silivri’ye gelen Polonya, İtalya, Yunanistan’da eğitim gören 10.sınıf öğrencileri, Permakültür Eğitmeni Melike Müezzinoğlu’na ait çiftlikle “iklim değişikliği ve bunun yarattığı neticeleri” hakkında detaylı bilgi aldılar.

Program sonunda açıklama yapan Melike Müezzinoğlu “Projenin amacı iklim değişikliği ve bunun yarattığı neticeler. Bu kapsamda oldukça geniş bir alana ilgi duyuyorlar. İçerisinde, toprağın verimsizleşmesi; yerinden edilen insanlar, göçmen sorunları; biyolojik çeşitliliğin kaybı, eko sistemler; sürdürülebilir tarım yöntemleri ve permakültür var. Erasmus Plus grup çalışmasına Malva Permakültür Çiftliği olarak desteğimizin ilk ayağında, Galatasaray lisesi kampüsünde bir sunum gerçekleştirdik. Kurumsal üyesi olduğumuz, Uluslararası Botanik Bahçeleri Birliği’nin eğitim desteği ile ‘iklim değişikliği ve bitkiler’, konulu sunumun ardından, eko sistemler, gıda zincirleri, iklim değişikliğinde sürdürülebilir tarım yöntemleri üzerine bilgi aktarımı ve paylaşımlarda bulunduk. Burada da uygulamalı Permakültür çiftliğinde bunu yerinde görme ve bire-bir deneyimleme fırsatına sahipler. Buradan ürünleri tadabiliyorlar, dokunabiliyorlar, burada yetişen tıbbi bitkilerden, arkadaşlarımızın yaptığı ürünleri görebiliyorlar. Bunun bir sistem halinde sürdürülebilir olduğunu ve doğaya dost üretim yöntemlerinin, insana dost tüketim yöntemlerinin bir zincir halinde olduğunu görebiliyorlar. Bu ziyaretlerin daha da yayılmasını, genç nesillerimizin bio çeşitliliği öğretme görevimizi devam etmeyi hedefliyoruz “dedi.

Programa Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Ekmek Üreticileri Federasyonu Trakya bölge Başkanı Ferhat Yılmaz ve yardımcısı Zafer Erik te katıldı.

Kaynak: Silivri Haber Ajansı
http://www.sha.com.tr/bolgesel/erasmus-plus-projesi-kapsaminda-silivriyi-ziyaret-ettiler-h22465.html

 

  • İklim değisikliği ve bitkiler,
  • Biyoçesitliliğin genç nesillere bire-bir deneyimlenerek tanıtılması,
  • Fen ve matematik ilimlerinde müfredatı destekleyen, sınıf dışı uygulamalar,
  • Farklı ölçeklerde sürdürülebilir tarım yöntemleri ve
  • Permakültür hakkkında ziyaret ve danışmanlık için: info@malvapermakultur.com‘ dan bize ulaşabilirsiniz.